kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

 Activiteiten:

 • vr
  04
  jan
  2019

  Avond met weergodinnen

  19u-21uScouts Moerbeke

  De weergodinnen zijn niet zo goed gezind deze avond, aan ons om deze eens goed ons gedacht te zeggen! Zijn jullie klaar om Bliksemina, Windana, Dondrella, Regerien onder ogen te komen?!

 • za
  12
  jan
  2019

  Filmavond

  19u-21uScouts Moerbeke

  Vanavond kruipen we lekker dicht tegen elkaar aan, wie wilt neemt een dekentje en een film mee!

 • vr
  18
  jan
  2019

  Weerwolven Deluxe

  19u-21uScouts Moerbeke

  Weerwolven, maar dan met net dat tikkeltje extra…

 • zo
  27
  jan
  2019

  Chique spelletjes

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dat wordt kauwen geblazen!

 • zo
  03
  feb
  2019

  Ik-spring-uit-een-vliegmachine-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Vandaag doen we iets met een ei en… een vliegmachine?! Dat wordt spannend!

 • zo
  10
  feb
  2019

  Pythia komt op bezoek

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Pythia en haar speciale gaves komen ons vandaag eens een bezoekje brengen, een namiddag waarin mysterie, verleden, heden en toekomst worden samengebracht…

 • zo
  17
  feb
  2019

  Knutselvergadering

  Carnaval is bijna in zicht dus halen we onze knutselvaardigheden boven en maken een mooie kostuums. Daarnaast zullen we ook het dansje al eens inoefenen. Wij kijken alvast uit naar carnaval!

 • zo
  24
  feb
  2019

  Carnaval

  De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.
  De praktische info rond carnaval staat achteraan in het boekje.

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Leidingswissel

  De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

 • zo
  10
  mrt
  2019

  Puyenbroeck

  We verruimen ons speelterrein en gaan naar de speeltuin in Puyenbroeck! Het vervoer zou geen probleem zijn. Van de leiding kunnen er 4 rijden. Indien er meer kindjes meegaan dan wij kunnen meenemen, hopen we op enkele bereidwillige ouders om te voeren/halen.

 • za
  16
  mrt
  2019

  Gourmetavond

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

  Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Geen activiteit

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Zwerfvuilactie

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Bosspel

  Dit wordt een heel avontuurlijke vergadering in het bos. Een lange broek en dichte schoenen worden ten sterkste aanbevolen 😉.

 • za
  06
  apr
  2019

  Districtactiviteit

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

 • zo
  14
  apr
  2019

  Koken

  Als echte scouter moet je goed kunnen koken met de dingen die je vindt. Daarom gaan wij testen of de kapoenen lekkere gerechten kunnen maken met wat er in de leefomgeving te vinden is.

 • zo
  21
  apr
  2019

  Pasen: geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

 • zo
  05
  mei
  2019

  Geen vergadering

  De leiding is dit weekend samen op een heus teambuildingsweekend. We maken samen plannen om jullie zondagse namiddagen nog toffer te maken! Vandaag geen vergadering dus.

 • zo
  12
  mei
  2019

  Winkelkarrenvergadering

  Winkelkarren, als je ooit al eens eentje hebt bestuurd, weet je vast en zeker dat ze enorm moeilijk te temmen zijn. Vandaag krijgen jullie een lesje in winkelkartemmen.

 • za
  18
  mei
  2019

  Volleybal tegen KLJ

  Vandaag is het weer onze jaarlijkse clash tegen de KLJ, maar dit jaar gooien we het over een andere boeg: volleybal in plaats van voetbal!

  Kom ons aanmoedigen in de sporthal tussen 18u en 21u30, met eerst de vrouwen en dan de mannenmatch! De givers zijn welkom om mee te spelen in onze teams

 • zo
  19
  mei
  2019

  Charles Darwinvergadering

  Wie van jullie kent Charles Darwin? Hij was een slimme man die de evolutietheorie ontwikkelde. Wat dat juist inhoudt, daar komen jullie vandaag ongetwijfeld achter!

 • za
  25
  mei
  2019

  Casino

  Doe allemaal jullie chique kleren aan deze avond, want het speelgeld zal rollen! Deze avond is jullie kans om te tonen hoe goed jullie zijn in kansspelen. Wie heeft op het einde van de avond het meeste cash op zak?

 • vr
  31
  mei
  2019

  Puyenbroeck

  https://youtu.be/_cBHmu_cNww

 • za
  08
  jun
  2019

  Tandenborstelvergadering

  Tandenborstels, je gebruikt ze (hopelijk) meerdere keren per dag, waarschijnlijk om je tanden mee te poetsen, maar je kan er ook een toffe zaterdagavond mee beleven! Neem allemaal 1 oude tandenborstel mee 😊  (opgelet: je hoeft niet speciaal een nieuwe te kopen, denk aan het milieu! Vraag dan even rond bij vrienden of familie)

 • vr
  14
  jun
  2019

  Bolletjesvergadering

  De zon, de maan, een bal, een dopje, misschien wel de buik van je opa. Allemaal dingen met een ronde, bolle vorm. Ook deze vrijdagavond is de kans groot dat je deze vorm hier en daar tegenkomt!

 • za
  22
  jun
  2019

  Pigcasso party

  Pigcasso is een samenstelling van 2 dingen, probeer maar eens te raden van welke 2 dingen! Vraag indien nodig mama of papa, oma of opa om een beetje hulp. Deze vergadering combineren we deze 2 dingen tot een knotsgekke activiteit!

 • zo
  30
  jun
  2019

  Dag aan zee

  De heerlijke zomervakantie is net begonnen. Het ideale moment voor een trip naar zee. Vandaag voegen we de daad bij het woord, en sporen we richting kust. Over deze activiteit volgt nog praktische informatie. Hou dus de Facebookpagina of de site in de gaten. Tot snel!

 • zo
  07
  jul
  2019
  do
  11
  jul
  2019

  Kapoenenkamp

  Sint-Joris-Winge

De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo

In leiding bij : Kapoenen

Justine Geerinck

Justine Geerinck

totem: Expressieve Schoenbekooievaar

In leiding bij : Kapoenen

Antje Notteboom

Antje Notteboom

totem: Edelmoedige Dolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Dorien Dewilde

Dorien Dewilde

totem: Zorgzame Kauw

In leiding bij : Kapoenen

Kato De Smedt

Kato De Smedt

totem: Ontwapenende Steppelemming

In leiding bij : Kapoenen