Jaarthema

’t Zal wel zijn

Met dit jaarthema wil Scouts en Gidsen Vlaanderen mentaal welzijn bespreekbaar maken.

Een jaarthema dat even uitdagend als relevant is. We gaan ermee aan de slag,  zoals steeds op en top scoutesk: met onbevangen speelsheid en onverslijtbare vriendschappen. Alle oplossingen gaan we onderweg niet vinden, misschien lopen we zelfs af en toe wat verloren. Samen bouwen we aan sterke fundamenten en verliezen we nooit de draagkracht van de leidingsploeg uit het oog. Oplappen, aansterken, of bijschaven: het belang van de groep, en iedereen die er deel van uitmaakt, staat voorop. Leiding biedt een luisterend oor, zorgt voor geborgenheid en af en toe wijze raad. Ook geven ze zelf aan wanneer het hun petje overstijgt. We staan nooit alleen en zijn elkaars vangnet waar nodig. Zo werken we vlijtig verder aan een wereld die beter is dan we haar gevonden hebben.