giversSamentrekking van Gidsen en Verkenners. Je bent tussen 14 en 17 jaar, en omdat jij graag zelf plannen en afspraken maakt, zelf wil beslissen en experimenteren, maken Givers daar plaats voor. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Avontuurlijke dingen en grotere projecten zoals een survivalweekendje of een filmpje in elkaar boksen... het kan allemaal.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de giverleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar givers@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.Activiteiten:

 • zo
  28
  jan
  2018

  Kikkervergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Joepie, vandaag kikkervergadering! Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat ons vandaag allemaal te wachten staat? Wij hebben er alvast veel zin in! Kom zeker met de fiets.

 • zo
  04
  feb
  2018

  Prinsessenvergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Alom bekend als knapste, slimste en tofste meisjes waar iedereen naar op kijkt zijn Prinsessen. Wij dachten dus, we eren ze in een speciale vergadering. Wie verkleed komt als echte prinses krijgt bonuspunten. PS. Voor de jongens, prinsen zijn niet toegelaten, wij verwachten echt prinsessen.

 • zo
  11
  feb
  2018

  Rechtendoortocht

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Er is maar één weg, en dat is de rechte. Bochten, dat is voor twijfelaars en mietjes die niet durven kiezen; of voor politici die de waarheid niet willen zeggen. Niet aan ons besteed dus, en vandaag voegen we de daad bij het woord!

 • zo
  18
  feb
  2018

  Cluedo

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Met spijt willen wij jullie melden dat er vorige nacht een agressieve moord heeft plaatsgevonden in ons scoutslokaal. We vinden zelf geen uitweg en hebben jullie hulp nodig. We zoeken antwoord op 3 grote vragen: Wie heeft de moord gepleegd? Met welk wapen is het slachtoffer vermoord? En waar is het gebeurd?

 • zo
  25
  feb
  2018

  Carnaval

  13u-17uScouts Moerbeke

  Op zondag 25 februari is het weer zo ver: de carnavalstoet brengt een bont gezelschap bij elkaar in de Moerbeekse straten. "Scouting airlines" is dit jaar ons thema. Verkleed je dus op zondag 25 februari in stewardess, piloot, bagagebehandelaar, veiligheidsagent, vliegtuigtechnicus,
  zonneklopper, zakenreiziger... en loop met ons mee!

  De dag zelf verwachten we jullie verkleed op het terrein om 13.00u. Nadat we ons dansje ingeoefend hebben, vertrekken we dan richting
  de Spoorwegstraat, waar de stoet start.

  Na ons dansje bij de jury, kunnen jullie ter hoogte van de Markt met
  jullie ouders terugkeren naar huis. Wie wil, kan uiteraard terug mee tot
  op het terrein. We zullen waarschijnlijk terug zijn rond 17u00.

 • za
  03
  mrt
  2018

  Moerbeke op stelten

  19u-21u30Scouts Moerbeke

  Trotse inwoners van ons kleine Moerbeke, dat zijn we zeker. Maar kennen jullie Moerbeke echt zo goed als jullie denken?

 • zo
  11
  mrt
  2018

  De wolf is terug!

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Even geleden werd het met veel bombarie aangekondigd: de wolf is zo goed als terug in ons land! Hoog tijd voor het opzetten van een wetenschappelijk verantwoorde biologische expeditie in de plaatselijke wildernissen, zodat we empirisch kunnen vaststellen of het specimen "Wolf" al in onze contreien waarneembaar is.

 • za
  17
  mrt
  2018

  Gourmetavond

  19uScouts Moerbeke

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

 • zo
  18
  mrt
  2018

  Geen vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  25
  mrt
  2018

  Zwerfvuilactie

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • za
  31
  mrt
  2018

  Grandioze Voorjaarsquiz

  19u30Parochiezaal Moerbeke

  Het is eindelijk zo ver! Om geld in het laatje te brengen voor onze uitstap richting Polen deze zomer organiseren we terug onze jaarlijkse quiz. Wij rekenen dan ook op jullie talrijke hulp om alles vlot te laten verlopen.

 • zo
  01
  apr
  2018

  Geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

 • zo
  08
  apr
  2018

  Vijgen-na-Pasen-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Nu alle paasgelegenheden voorbij zijn, maar we toch nog even van de paasvakantie kunnen genieten, vonden we het eervol om deze vergadering aan het Paasfeest te wijden.

 • zo
  15
  apr
  2018

  Gezellige zondag

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Gezellige mensen + gezellige spelen = een gezellige zondag.

 • za
  21
  apr
  2018

  Districtactiviteit

  10u-17uScouts Moerbeke

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en givers worden verwacht om 10u, kapoenen en wouters om 13u30. We vragen aan jonggivers en givers om €5 mee te brengen voor middageten + vier-uurtje, aan kapoenen en wouters om €1 mee te brengen voor een vier-uurtje. Einde is voor iedereen om 17u. Doe ook zeker jullie uniform aan: scoutstshirt + das!

  De districtactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! 😉

 • zo
  29
  apr
  2018

  Geen vergadering

  De leiding is dit weekend samen op een heus teambuildingsweekend. We maken samen plannen om jullie zondagse namiddagen nog toffer te maken! Vandaag geen vergadering dus.

 • vr
  04
  mei
  2018
  zo
  06
  mei
  2018

  Weekend jonggivers en givers

  19u30Scouts Moerbeke

  Dit weekend trekken jonggivers en givers weer samen op pad! We begeven ons richting Bonheiden om daar de boel onveilig te maken. We spreken op vrijdag om 19u30 af op ons terrein. We rekenen op enkele bereidwillige ouders om ons naar Bonheiden te brengen, en ons daar op zondag om 12u terug te komen halen. Verdere info omtrent inschrijven, kostprijs en wat jullie nodig hebben volgt later nog op een briefje!

 • zo
  13
  mei
  2018

  Snapchatzoektocht

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Wij zitten ergens verstopt in het mooie Moerbeke! Via snapchat krijgen jullie verschillende hints! Wie zal ons het eerste vinden?

 • zo
  20
  mei
  2018

  We trekken er op uit-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Zoals de naam verklapt trekken we er op uit vandaag. Kom zeker met de fiets!

 • vr
  25
  mei
  2018

  Het grote liefdesspel

  19u-21uScouts Moerbeke

  Liefde: een alom bekend begrip waar vroeg of laat iedereen wel eens mee te maken krijgt. Maar wat betekent het eigenlijk? Zeker met de zomer en vakantie(lieven) periode in aantocht kunnen we maar beter voorbereid zijn? Vandaag proberen we er iets wijzer in te worden.

 • za
  26
  mei
  2018

  Voetbal tegen de KLJ

  18u30Scouts Moerbeke

  Vandaag nemen we het op tegen onze KLJ-collega’s in wat ongetwijfeld een super spannende voetbalthriller wordt! We starten om 18u30 met de match van de dames. De mannen voetballen aansluitend. Alle supporters welkom, we voorzien een drankje. Tot dan!

 • za
  02
  jun
  2018

  Filmvergadering

  19u-21uScouts Moerbeke

  Om alle examenstress even van ons af te zetten gaan we vanavond op ‘t gemak een filmke checken.

 • vr
  08
  jun
  2018

  Zwemmen

  19u-22uScouts Moerbeke

  Naar aloude traditie gaan we in de avondvergaderingen van juni eens zwemmen. We trekken naar het intussen bekende zwembad in Beveren, waar we ons voor de prijs van €5 eens goed natspetteren. We hopen op enkele ouder-chauffeurs om ons mee te helpen brengen. Deze vergadering zal langer dan 21u00 duren.

 • za
  16
  jun
  2018

  Barbecue

  19u-21uScouts Moerbeke

  Het einde van het scoutsjaar is weer nabij. De maand juni is halfweg, dat is steevast zonnig weer bij een meer dan aangenaam temperatuurtje! Hierbij een lekker brochetje, een drankje en een gezellige barbecue en de dag kan niet meer stuk!

 • zo
  24
  jun
  2018

  Dag aan zee

  Scouts Moerbeke

  De heerlijke zomervakantie is net begonnen. Het ideale moment voor een trip naar zee. Vandaag voegen we de daad bij het woord, en sporen we richting kust. Over deze activiteit volgt nog een briefje met alle praktische informatie.


De leiding van de givers:

Fanny Delcourt

Fanny Delcourt

totem: Montere Katta

In leiding bij : Givers

Emmie Dierickx

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo

In leiding bij : Givers

Kevin Gillis

Kevin Gillis

totem: Onbaatzuchtige Markhoor

In leiding bij : Givers