kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

 Activiteiten:

 • za
  15
  sep
  2018

  Overgang + Eetfestijn

  9u30-19uScouts Moerbeke

  Vandaag geven we de aftrap van ons scoutsjaar. Jullie zijn welkom vanaf 09u30, vooraf inschrijven is niet nodig. Om 10u00 starten we dan aan een dag vol spetterende activiteiten! De mensen die overgaan naar een nieuwe tak worden “overgesmeten” en we doen zoals gewoonlijk een groot spel om terug in het scoutsritme te komen. Vergeet je boterhammen niet mee te nemen, zodat je ’s middags geen honger hoeft te lijden. De startdag eindigt tussen 18u30 en 19u.

  Dat einde betekent echter niet dat je naar huis moet. Vanaf 19u00 serveren we op ons eetfestijn op het terrein immers de lekkerste mosselen, kip of vegetarische spaghetti, ten voordele van het onderhoud en de verdere afwerking van onze lokalen.

  Er is keuze tussen: - mosselen (volwassen €20,00 / kind €15,00)
  - kip (volwassenen €15,00 / kind €10,00)
  - vegetarische spaghetti (€9,00)

  Inschrijven voor het eetfestijn is noodzakelijk. Het kan tot en met dinsdag 11 september. Let wel, je inschrijving is pas volledig afgerond nadat je het verschuldigde bedrag betaald hebt op BE 52 9796 3893 9409.

  Tot dan!

 • zo
  23
  sep
  2018

  Kennismakingsvergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  De allereerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar, spannend!!! Wie is de leiding, wie zijn onze mede-kapoentjes? Dat gaan jullie vandaag allemaal ondervinden. Zorg dat jullie geheugen in orde is, want er zullen jullie heel wat namen rond de oren vliegen!

 • zo
  30
  sep
  2018

  Honing & bijtjes-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Zora de bijenkoningin heeft onze hulp gevraagd. De bijtjes die voor haar werken hebben niet genoeg honing voor dit jaar! Vandaag is onze missie Zora en de hele bijenfamilie helpen door het spelen van het grote honingspel!

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vieze-handenspel

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  In het dorp is een schat verstopt die alleen de magiër weet liggen. Om deze te vinden zouden onze handen wel eens vuil kunnen worden.

 • zo
  14
  okt
  2018

  Geen vergadering

  De leiding steekt de koppen bij elkaar op een evaluatie- en planningsweekend. Hierdoor is er vandaag geen activiteit. Tot volgende week!

 • zo
  21
  okt
  2018

  Het Gargamelspel

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Een smurf heeft gehoord dat Gargamel op weg is naar het smurfendorp! Iedereen is in paniek! Natuurlijk kan grote smurf een toverdrankje maken om het smurfendorp onzichtbaar te maken. Hij heeft hiervoor wel de juiste ingrediënten nodig! Helpen jullie hem de juiste ingrediënten op tijd te vinden?

 • zo
  28
  okt
  2018

  Het zeemeerminnenvirus

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Grote ramp in Atlantis: de zeemeerminnen, zeemeermannen en alle andere waterdieren werden vannacht besmet met het zwartebollenvirus. Ariël en Koning Triton gaan met het volk op zoek naar Ursula, zij kan vast wel een medicijn voor hen samenstellen. Maar Ursula doet dat natuurlijk niet zomaar … Atlantis heeft echt de hulp nodig van dappere en slimme kapoenen die het juiste medicijn kunnen brouwen!

 • zo
  04
  nov
  2018

  GRRRRRRRommende beren vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Help! Wat is dat verschrikkelijke gegrom dat we horen? Inderdaad, dat zijn onze maagjes!!! Die moeten nog gevuld worden met allerlei lekkernijen en daar gaan wij voor zorgen. Neem maar een schort mee, zo zijn jullie er helemaal klaar voor!

 • za
  10
  nov
  2018

  Scoutsfuif

  15u-18uParochiezaal Moerbeke

  Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

  Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

 • zo
  11
  nov
  2018

  Geen vergadering

  De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

 • zo
  18
  nov
  2018

  Levend ganzenbord

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  https://www.youtube.com/watch?v=34kaC32Gl1k

 • zo
  25
  nov
  2018

  Soepverkoop

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dit jaar spijzen we onze kapoenenkas door het maken van overheerlijke soep! We maken samen soep, vullen potjes en zetten de eetzaal allemaal samen klaar, zodat we iedereen die graag een kommetje soep komt drinken vanaf 16u laten zien hoe goed de kapoenen dat wel niet kunnen! Voor meer info over onze takactie, kijk naar het begin van dit boekje.

 • za
  01
  dec
  2018
  zo
  02
  dec
  2018

  Kapoenenovernachting

  19uScouts Moerbeke

  Om al eens te oefenen voor het weekend en kamp die later dit jaar komen, krijgen jullie van ons al eens de kans om eens als een echte scout in een slaapzak op een matras of matje te slapen. Jullie zijn welkom vanaf zaterdagavond 19u op de scouts met een volle maag, waarna ons mini weekendje start! Wij voorzien zondagochtend een luxe ontbijt waarna jullie vol van al dat lekkers en verhalen over de fantastische nacht weer naar huis kunnen gaan tussen 10 en half 11.

  Wat neem je mee: pyjama, vers ondergoed, slaapzak, kussentje, knuffel, matras of matje, eventueel pomp, kledij aangepast aan de weersomstandigheden, gevulde toiletzak. Gelieve overal duidelijk een naam op te schrijven, zodat alles na afloop weer terug mee kan met de juiste eigenaar!

 • vr
  07
  dec
  2018

  Sinterklaas-kapoentje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Zijn onze kapoentjes wel echt kapoentjes dit jaar? Dat komen we gauw te weten!

 • za
  15
  dec
  2018

  Scouts op de kerstmarkt!

  18u-22uLindeplaats Moerbeke

  Vanavond is er geen activiteit op ons terrein. We zijn wel te vinden op de Kerstmarkt. De Lindeplaats wordt omgetoverd tot een gezellig winters decor, waar wij uiteraard niet mogen ontbreken. Kom ons zeker een bezoekje brengen, de markt opent vanaf 17u. Tot dan! We verkopen spekbroodjes voor Music for Life!

 • za
  22
  dec
  2018

  Kerstfeestje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Deze avond is het ‘Dress To Impress’ op onze heuse kapoenen-kerstmis-kinder-cocktailparty, al zal ook de kinderchampagne rijkelijk vloeien. Jullie verstaan het dus al: deze avond laten we ons eens lekker gaan en wisselen we zelfs cadeautjes uit. Buiten je mooiste kerstoutfit neem je dus ook een unisex (dat wil zeggen dat het voor iedereen geschikt moet zijn) cadeautje van rond de 5 euro mee, hoe origineler, hoe beter! (Een strip hebben we allemaal wel al eens gehad…)

 • za
  29
  dec
  2018

  Geen vergadering

  Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Vanavond kruipen we vroeg onder de wol zodat we de komende dagen het nieuwe jaar goed kunnen inzetten. Geen vergadering dus vanavond. Jullie leiding wensen jullie alvast een prachtig jaar toe!

 • vr
  04
  jan
  2019

  Avond met weergodinnen

  19u-21uScouts Moerbeke

  De weergodinnen zijn niet zo goed gezind deze avond, aan ons om deze eens goed ons gedacht te zeggen! Zijn jullie klaar om Bliksemina, Windana, Dondrella, Regerien onder ogen te komen?!

 • za
  12
  jan
  2019

  Filmavond

  19u-21uScouts Moerbeke

  Vanavond kruipen we lekker dicht tegen elkaar aan, wie wilt neemt een dekentje en een film mee!

 • vr
  18
  jan
  2019

  Weerwolven Deluxe

  19u-21uScouts Moerbeke

  Weerwolven, maar dan met net dat tikkeltje extra…

 • zo
  27
  jan
  2019

  Chique spelletjes

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dat wordt kauwen geblazen!

 • zo
  03
  feb
  2019

  Ik-spring-uit-een-vliegmachine-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Vandaag doen we iets met een ei en… een vliegmachine?! Dat wordt spannend!

 • zo
  10
  feb
  2019

  Pythia komt op bezoek

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Pythia en haar speciale gaves komen ons vandaag eens een bezoekje brengen, een namiddag waarin mysterie, verleden, heden en toekomst worden samengebracht…

 • zo
  17
  feb
  2019

  Knutselvergadering

  Carnaval is bijna in zicht dus halen we onze knutselvaardigheden boven en maken een mooie kostuums. Daarnaast zullen we ook het dansje al eens inoefenen. Wij kijken alvast uit naar carnaval!

 • zo
  24
  feb
  2019

  Carnaval

  De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.
  De praktische info rond carnaval staat achteraan in het boekje.

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Leidingswissel

  De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

 • zo
  10
  mrt
  2019

  Puyenbroeck

  We verruimen ons speelterrein en gaan naar de speeltuin in Puyenbroeck! Het vervoer zou geen probleem zijn. Van de leiding kunnen er 4 rijden. Indien er meer kindjes meegaan dan wij kunnen meenemen, hopen we op enkele bereidwillige ouders om te voeren/halen.

 • za
  16
  mrt
  2019

  Gourmetavond

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

  Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Geen activiteit

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Zwerfvuilactie

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Bosspel

  Dit wordt een heel avontuurlijke vergadering in het bos. Een lange broek en dichte schoenen worden ten sterkste aanbevolen 😉.

 • za
  06
  apr
  2019

  Districtactiviteit

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

 • zo
  14
  apr
  2019

  Koken

  Als echte scouter moet je goed kunnen koken met de dingen die je vindt. Daarom gaan wij testen of de kapoenen lekkere gerechten kunnen maken met wat er in de leefomgeving te vinden is.

 • zo
  21
  apr
  2019

  Pasen: geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

 • zo
  05
  mei
  2019

  Geen vergadering

  De leiding is dit weekend samen op een heus teambuildingsweekend. We maken samen plannen om jullie zondagse namiddagen nog toffer te maken! Vandaag geen vergadering dus.

 • zo
  12
  mei
  2019

  Winkelkarrenvergadering

  Winkelkarren, als je ooit al eens eentje hebt bestuurd, weet je vast en zeker dat ze enorm moeilijk te temmen zijn. Vandaag krijgen jullie een lesje in winkelkartemmen.

 • za
  18
  mei
  2019

  Volleybal tegen KLJ

  Vandaag is het weer onze jaarlijkse clash tegen de KLJ, maar dit jaar gooien we het over een andere boeg: volleybal in plaats van voetbal!

  Kom ons aanmoedigen in de sporthal tussen 18u en 21u30, met eerst de vrouwen en dan de mannenmatch! De givers zijn welkom om mee te spelen in onze teams

 • zo
  19
  mei
  2019

  Charles Darwinvergadering

  Wie van jullie kent Charles Darwin? Hij was een slimme man die de evolutietheorie ontwikkelde. Wat dat juist inhoudt, daar komen jullie vandaag ongetwijfeld achter!

 • za
  25
  mei
  2019

  Casino

  Doe allemaal jullie chique kleren aan deze avond, want het speelgeld zal rollen! Deze avond is jullie kans om te tonen hoe goed jullie zijn in kansspelen. Wie heeft op het einde van de avond het meeste cash op zak?

 • vr
  31
  mei
  2019

  Puyenbroeck

  https://youtu.be/_cBHmu_cNww

 • za
  08
  jun
  2019

  Tandenborstelvergadering

  Tandenborstels, je gebruikt ze (hopelijk) meerdere keren per dag, waarschijnlijk om je tanden mee te poetsen, maar je kan er ook een toffe zaterdagavond mee beleven! Neem allemaal 1 oude tandenborstel mee 😊  (opgelet: je hoeft niet speciaal een nieuwe te kopen, denk aan het milieu! Vraag dan even rond bij vrienden of familie)

 • vr
  14
  jun
  2019

  Bolletjesvergadering

  De zon, de maan, een bal, een dopje, misschien wel de buik van je opa. Allemaal dingen met een ronde, bolle vorm. Ook deze vrijdagavond is de kans groot dat je deze vorm hier en daar tegenkomt!

 • za
  22
  jun
  2019

  Pigcasso party

  Pigcasso is een samenstelling van 2 dingen, probeer maar eens te raden van welke 2 dingen! Vraag indien nodig mama of papa, oma of opa om een beetje hulp. Deze vergadering combineren we deze 2 dingen tot een knotsgekke activiteit!

 • zo
  30
  jun
  2019

  Dag aan zee

  De heerlijke zomervakantie is net begonnen. Het ideale moment voor een trip naar zee. Vandaag voegen we de daad bij het woord, en sporen we richting kust. Over deze activiteit volgt nog praktische informatie. Hou dus de Facebookpagina of de site in de gaten. Tot snel!

 • zo
  07
  jul
  2019
  do
  11
  jul
  2019

  Kapoenenkamp

  Sint-Joris-Winge

De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo

In leiding bij : Kapoenen

Justine Geerinck

Justine Geerinck

totem: Expressieve Schoenbekooievaar

In leiding bij : Kapoenen

Antje Notteboom

Antje Notteboom

totem: Edelmoedige Dolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Dorien Dewilde

Dorien Dewilde

totem: Zorgzame Kauw

In leiding bij : Kapoenen

Kato De Smedt

Kato De Smedt

totem: Ontwapenende Steppelemming

In leiding bij : Kapoenen