jonggiversSamentrekking van Jonggidsen en Jongverkenners. Erop uittrekken in de natuur, de buurt verkennen, 's avonds rond een kampvuur zitten, op interview gaan, een partijtje baseball, je eigen potje koken en een tentenkamp... Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Als je denkt dat deze dingen wel eens fijn kunnen zijn en je bent tussen 11 en 14 jaar, dan ben je welkom bij de Jonggivers.

Wil je de jonggiverleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar jonggivers@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

Overgang + Eetfestijn

9u30-19uScouts Moerbeke

Vandaag geven we de aftrap van ons scoutsjaar. Jullie zijn welkom vanaf 09u30, vooraf inschrijven is niet nodig. Om 10u00 starten we dan aan een dag vol spetterende activiteiten! De mensen die overgaan naar een nieuwe tak worden “overgesmeten” en we doen zoals gewoonlijk een groot spel om terug in het scoutsritme te komen. Vergeet je boterhammen niet mee te nemen, zodat je ’s middags geen honger hoeft te lijden. De startdag eindigt tussen 18u30 en 19u.

Dat einde betekent echter niet dat je naar huis moet. Vanaf 19u00 serveren we op ons eetfestijn op het terrein immers de lekkerste mosselen, kip of vegetarische spaghetti, ten voordele van het onderhoud en de verdere afwerking van onze lokalen.

Er is keuze tussen: - mosselen (volwassen €20,00 / kind €15,00)
    - kip (volwassenen €15,00 / kind €10,00)
    - vegetarische spaghetti (€9,00)

Inschrijven voor het eetfestijn is noodzakelijk. Het kan tot en met dinsdag 11 september. Let wel, je inschrijving is pas volledig afgerond nadat je het verschuldigde bedrag betaald hebt op BE 52 9796 3893 9409.

Tot dan!

Kennismakingsdiner

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Na een volledige zomer elkaar niet gezien te hebben en nu we de nieuwe leden moeten verwelkomen, leek dit ons het perfecte moment om samen een heerlijke maaltijd te koken. (Neem je eigen verrassingsingrediënt mee!)

Escape Room

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Het is tijd om jullie samenwerking, intelligentie en fantasie te testen. Zijn jullie klaar voor onze escape-room?

Doop

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Hoe vettiger, hoe prettiger. Deze week worden alle 1e - & 2e jaars gedoopt. Neem dus zeker reservekleding en een handdoek mee. De 3e jaars worden een halfuurtje op voorhand verwacht zodat we samen nog eens de plannen kunnen overlopen.

Geen vergadering

De leiding steekt de koppen bij elkaar op een evaluatie- en planningsweekend. Hierdoor is er vandaag geen activiteit. Tot volgende week!

Wie niet weg is, is gezien

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Vandaag gaan we naar het bos, neem dus zeker jullie fiets mee.

Rol-de-dobbelsteenvergadering

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Neem allemaal jullie favoriete gezelschapsspelletjes mee, we maken er een gezellige namiddag van!

Rechtendoortocht

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Jullie zien het al, vandaag wijken we niet van ons pad af. Neem jullie bottines mee!

Scoutsfuif

15u-18uParochiezaal Moerbeke

Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

Geen vergadering

De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

De leiding van de jonggivers:

Lien Criel

totem: Bedachtzame Kaketoe