jonggiversSamentrekking van Jonggidsen en Jongverkenners. Erop uittrekken in de natuur, de buurt verkennen, 's avonds rond een kampvuur zitten, op interview gaan, een partijtje baseball, je eigen potje koken en een tentenkamp... Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Als je denkt dat deze dingen wel eens fijn kunnen zijn en je bent tussen 11 en 14 jaar, dan ben je welkom bij de Jonggivers.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de jonggiverleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar jonggivers@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.Activiteiten:

 • za
  29
  dec
  2018

  Geen vergadering

  Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Vanavond kruipen we vroeg onder de wol zodat we de komende dagen het nieuwe jaar goed kunnen inzetten. Geen vergadering dus vanavond. Jullie leiding wensen jullie alvast een prachtig jaar toe!

 • vr
  04
  jan
  2019

  Nieuwjaarsdrink

  19u-21uScouts Moerbeke

  Gelukkig nieuwjaar! Neem een cadeautje mee van maximum €5.

 • za
  12
  jan
  2019

  Wie is de slimste jonggiver?

  19u-21uScouts Moerbeke

  Het zal al niet de leiding zijn, maar wie dan wel? Daar komen we vandaag achter…

 • vr
  18
  jan
  2019

  Glow-in-the-dark-vergadering

  19u-21uScouts Moerbeke

  Neem een zaklamp mee naar de scouts voor een avond vol plezier!

 • zo
  27
  jan
  2019

  Leiding vs. Gabbers-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Gabber, m. (-s) <informeel>: jongere uit de gabberhousesubcultuur. Uiterlijk kenmerken zijn een kaalgeschoren hoofd, vaak met oorbel en trainingspak. Hierbij alvast een educatieve video: https://www.youtube.com/watch?v=gkxGs4ETeg4.

  Doe vandaag jullie “gabberste” kleren aan.

 • zo
  03
  feb
  2019

  Mario Kart

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  3… 2… 1.. START! Wie is er het snelste?

 • zo
  10
  feb
  2019

  Zotte vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Zop zeze zotte zondag zaten ze zonze zotste zuren zien! Zot, zo zijn ze zimmers, zat zeet ziedereen! Zaarom zijn zorden zullie zallemaal zerwacht zop zonze zotte zergadering!

 • zo
  17
  feb
  2019

  Knutselen voor carnaval

  Haal je knipbrevet van uit het kleuterklasje maar boven, want vandaag werken we voor de kar van Carnaval helemaal om te toveren.

 • zo
  24
  feb
  2019

  Carnaval

  De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.
  De praktische info rond carnaval staat achteraan in het boekje.

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Leidingswissel

  De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

 • vr
  08
  mrt
  2019
  zo
  10
  mrt
  2019

  Weekend

  Dit weekend trekken Jonggivers weer op pad! We begeven ons richting Buggenhout om daar de boel onveilig te maken. We spreken op vrijdag om 19u30 af op ons terrein. We rekenen op enkele bereidwillige ouders om ons naar Buggenhout te brengen, en ons daar op zondag om 11u terug te komen halen. Verdere info omtrent inschrijven, kostprijs en wat jullie nodig hebben volgt later nog op een briefje!

 • za
  16
  mrt
  2019

  Gourmetavond

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

  Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Geen activiteit

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Zwerfvuilactie

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • za
  30
  mrt
  2019

  Carwash van de jonggivers

  Jullie worden allemaal verwacht om te helpen met onze takactie. We spreken af op het scoutsterrein om 9u30. Om ons kamp te steunen vind je meer info in “Boodschap van algemeen nut” op het einde van het boekje. Wij zorgen voor jullie lunch. Alvast bedankt!

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Rust na de carwash

  Na onze actie van gisteren verdienen jullie een dagje rust!

 • za
  06
  apr
  2019

  Districtactiviteit

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

 • zo
  14
  apr
  2019

  Expeditie Robinson

  Overleven op een onbewoond eiland met heel wat minder luxe? Voor een echte scout zou dit geen probleem mogen zijn…. Kom jullie dus vandaag allemaal bewijzen dat jullie de titel van SCOUT waard zijn.

 • zo
  21
  apr
  2019

  Pasen: geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

 • zo
  05
  mei
  2019

  Geen vergadering

  De leiding is dit weekend samen op een heus teambuildingsweekend. We maken samen plannen om jullie zondagse namiddagen nog toffer te maken! Vandaag geen vergadering dus.

 • zo
  12
  mei
  2019

  Vlottentocht

  Neem reservekleren mee, een fiets komt ook altijd van pas 😊

 • za
  18
  mei
  2019

  Volleybal tegen KLJ

  Vandaag is het weer onze jaarlijkse clash tegen de KLJ, maar dit jaar gooien we het over een andere boeg: volleybal in plaats van voetbal!

  Kom ons aanmoedigen in de sporthal tussen 18u en 21u30, met eerst de vrouwen en dan de mannenmatch! De givers zijn welkom om mee te spelen in onze teams

 • zo
  19
  mei
  2019

  Puyenbroeck

  Neem reservekleren mee!

 • za
  25
  mei
  2019

  Lena-is-jarig-vergadering

 • vr
  31
  mei
  2019

  Casino

 • za
  08
  jun
  2019

  vergadering

  Tijd voor een vergadering!

 • vr
  14
  jun
  2019

  Zwemmen

  Spitter, spetter, spater, lekker in het water! Breng €8 mee om de inkom te betalen

 • za
  22
  jun
  2019

  Woudloperskeuken

  Maak jullie borst maar nat, want droog zal je niet blijven. Vergeet zeker geen handdoek en eventueel extra kleren mee te brengen.

 • zo
  30
  jun
  2019

  Dag aan zee

  De heerlijke zomervakantie is net begonnen. Het ideale moment voor een trip naar zee. Vandaag voegen we de daad bij het woord, en sporen we richting kust. Over deze activiteit volgt nog praktische informatie. Hou dus de Facebookpagina of de site in de gaten. Tot snel!

 • di
  16
  jul
  2019
  do
  25
  jul
  2019

  Jonggiverkamp

  Wavreille

De leiding van de jonggivers:

Lien Criel

Lien Criel

totem: Bedachtzame Kaketoe

In leiding bij : Jonggivers

Kevin Gillis

Kevin Gillis

totem: Onbaatzuchtige Markhoor

In leiding bij : Jonggivers

Lena Goossens

Lena Goossens

totem: Ongeveinsde Kwikstaart

In leiding bij : Jonggivers

Bo Verwulgen

Bo Verwulgen

totem: Gemoedelijk Schaap

In leiding bij : Jonggivers