jonggiversSamentrekking van Jonggidsen en Jongverkenners. Erop uittrekken in de natuur, de buurt verkennen, 's avonds rond een kampvuur zitten, op interview gaan, een partijtje baseball, je eigen potje koken en een tentenkamp... Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Als je denkt dat deze dingen wel eens fijn kunnen zijn en je bent tussen 11 en 14 jaar, dan ben je welkom bij de Jonggivers.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de jonggiverleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar jonggivers@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.Activiteiten:

 • zo
  21
  okt
  2018

  Wie niet weg is, is gezien

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Vandaag gaan we naar het bos, neem dus zeker jullie fiets mee.

 • zo
  28
  okt
  2018

  Rol-de-dobbelsteenvergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Neem allemaal jullie favoriete gezelschapsspelletjes mee, we maken er een gezellige namiddag van!

 • zo
  04
  nov
  2018

  Rechtendoortocht

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Jullie zien het al, vandaag wijken we niet van ons pad af. Neem jullie bottines mee!

 • za
  10
  nov
  2018

  Scoutsfuif

  15u-18uParochiezaal Moerbeke

  Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

  Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

 • zo
  11
  nov
  2018

  Geen vergadering

  De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

 • zo
  18
  nov
  2018

  Fortvergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Nee, niet fornitevergadering, zo hip is jullie leiding niet… Vandaag maken we tenminste ECHTE forten.

 • zo
  25
  nov
  2018

  Schattenjacht

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Jullie leiding vond een lang verloren gewaande schatkaart van Barry de Bostrol. We kunnen onze nieuwsgierigheid niet langer stillen, gaan jullie mee op avontuur?

 • zo
  02
  dec
  2018

  Reis-rond-de-wereld-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn. Dat is niet enkel waar voor de meisjes van K3, maar ook voor ons vandaag.

 • vr
  07
  dec
  2018

  Wie-zoet-is-krijgt-lekkers-vergadering

  19u-21uScouts Moerbeke

  De laatste dagen zijn er heel wat meldingen gekomen van een witte bebaarde man die met verschillende hulpjes via de schouw inbreekt. Heb jij hem ook gespot? Kom dan naar de scouts op 8 december. Bedankt voor de aandacht en tot snel, de jonggiverleiding.

 • za
  15
  dec
  2018

  Scouts op de kerstmarkt!

  18u-22uLindeplaats Moerbeke

  Vanavond is er geen activiteit op ons terrein. We zijn wel te vinden op de Kerstmarkt. De Lindeplaats wordt omgetoverd tot een gezellig winters decor, waar wij uiteraard niet mogen ontbreken. Kom ons zeker een bezoekje brengen, de markt opent vanaf 17u. Tot dan! We verkopen spekbroodjes voor Music for Life!

 • za
  22
  dec
  2018

  Schaatsen

  19u-22uScouts Moerbeke

  Naar jaarlijkse traditie rijden Jonggivers en Givers vanavond samen een scheve schaats op IJsbaan Kristallijn in Gent. Graag spreken we enkele ouders aan die ons helpen iedereen vlot naar Gent en terug te brengen. De inkomprijs bedraagt 5,5 euro. Deze activiteit duurt langer dan gewoonlijk, we zijn vermoedelijk omstreeks 22u00 terug op het terrein.

 • za
  29
  dec
  2018

  Geen vergadering

  Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Vanavond kruipen we vroeg onder de wol zodat we de komende dagen het nieuwe jaar goed kunnen inzetten. Geen vergadering dus vanavond. Jullie leiding wensen jullie alvast een prachtig jaar toe!

 • vr
  04
  jan
  2019

  Nieuwjaarsdrink

  19u-21uScouts Moerbeke

  Gelukkig nieuwjaar! Neem een cadeautje mee van maximum €5.

 • za
  12
  jan
  2019

  Wie is de slimste jonggiver?

  19u-21uScouts Moerbeke

  Het zal al niet de leiding zijn, maar wie dan wel? Daar komen we vandaag achter…

 • vr
  18
  jan
  2019

  Glow-in-the-dark-vergadering

  19u-21uScouts Moerbeke

  Neem een zaklamp mee naar de scouts voor een avond vol plezier!

 • zo
  27
  jan
  2019

  Leiding vs. Gabbers-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Gabber, m. (-s) <informeel>: jongere uit de gabberhousesubcultuur. Uiterlijk kenmerken zijn een kaalgeschoren hoofd, vaak met oorbel en trainingspak. Hierbij alvast een educatieve video: https://www.youtube.com/watch?v=gkxGs4ETeg4.

  Doe vandaag jullie “gabberste” kleren aan.

 • zo
  03
  feb
  2019

  Mario Kart

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  3… 2… 1.. START! Wie is er het snelste?

 • zo
  10
  feb
  2019

  Zotte vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Zop zeze zotte zondag zaten ze zonze zotste zuren zien! Zot, zo zijn ze zimmers, zat zeet ziedereen! Zaarom zijn zorden zullie zallemaal zerwacht zop zonze zotte zergadering!

 • zo
  17
  feb
  2019

  Knutselen voor carnaval

  Haal je knipbrevet van uit het kleuterklasje maar boven, want vandaag werken we voor de kar van Carnaval helemaal om te toveren.

 • zo
  24
  feb
  2019

  Carnaval

  De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.
  De praktische info rond carnaval staat achteraan in het boekje.

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Leidingswissel

  De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

 • vr
  08
  mrt
  2019
  zo
  10
  mrt
  2019

  Weekend

  Dit weekend trekken Jonggivers weer op pad! We begeven ons richting Buggenhout om daar de boel onveilig te maken. We spreken op vrijdag om 19u30 af op ons terrein. We rekenen op enkele bereidwillige ouders om ons naar Buggenhout te brengen, en ons daar op zondag om 11u terug te komen halen. Verdere info omtrent inschrijven, kostprijs en wat jullie nodig hebben volgt later nog op een briefje!

 • za
  16
  mrt
  2019

  Gourmetavond

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

  Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Geen activiteit

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Zwerfvuilactie

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • za
  30
  mrt
  2019

  Carwash van de jonggivers

  Jullie worden allemaal verwacht om te helpen met onze takactie. We spreken af op het scoutsterrein om 9u30. Om ons kamp te steunen vind je meer info in “Boodschap van algemeen nut” op het einde van het boekje. Wij zorgen voor jullie lunch. Alvast bedankt!

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Rust na de carwash

  Na onze actie van gisteren verdienen jullie een dagje rust!

 • za
  06
  apr
  2019

  Districtactiviteit

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

 • zo
  14
  apr
  2019

  Expeditie Robinson

  Overleven op een onbewoond eiland met heel wat minder luxe? Voor een echte scout zou dit geen probleem mogen zijn…. Kom jullie dus vandaag allemaal bewijzen dat jullie de titel van SCOUT waard zijn.

 • zo
  21
  apr
  2019

  Pasen: geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!


De leiding van de jonggivers:

Lien Criel

Lien Criel

totem: Bedachtzame Kaketoe

In leiding bij : Jonggivers

Kevin Gillis

Kevin Gillis

totem: Onbaatzuchtige Markhoor

In leiding bij : Jonggivers

Lena Goossens

Lena Goossens

totem: Ongeveinsde Kwikstaart

In leiding bij : Jonggivers

Bo Verwulgen

Bo Verwulgen

totem: Gemoedelijk Schaap

In leiding bij : Jonggivers