kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

mrt

Zwerfvuilactie

Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

mrt

Bosspel

Dit wordt een heel avontuurlijke vergadering in het bos. Een lange broek en dichte schoenen worden ten sterkste aanbevolen 😉.

Districtactiviteit

Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

Koken

Als echte scouter moet je goed kunnen koken met de dingen die je vindt. Daarom gaan wij testen of de kapoenen lekkere gerechten kunnen maken met wat er in de leefomgeving te vinden is.

Pasen: geen vergadering

De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo