Kapoenen:

Carnaval is bijna in zicht dus halen we onze knutselvaardigheden boven en maken een mooie kostuums. Daarnaast zullen we ook het dansje al eens inoefenen. Wij kijken alvast uit naar carnaval!

De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.

mrt

De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

mrt

We verruimen ons speelterrein en gaan naar de speeltuin in Puyenbroeck! Het vervoer zou geen probleem zijn. Van de leiding kunnen er 4 rijden. Indien er meer kindjes meegaan dan wij kunnen meenemen, hopen we op enkele bereidwillige ouders om te voeren/halen.

mrt

Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

mrt

Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

mrt

Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

mrt

Dit wordt een heel avontuurlijke vergadering in het bos. Een lange broek en dichte schoenen worden ten sterkste aanbevolen 😉.

Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

Als echte scouter moet je goed kunnen koken met de dingen die je vindt. Daarom gaan wij testen of de kapoenen lekkere gerechten kunnen maken met wat er in de leefomgeving te vinden is.

De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

Wouters:

Het is bijna carnaval! We moeten daarvoor onze zotste verkleedkleren aandoen, dus we maken onze eigen kostuums.

mrt

Neem vandaag je spierballen mee en laat je van je stoerste kant zien.

mrt

We begeven ons naar het zwembad van Zelzate. Neem allemaal 5 euro, een handdoek en je zwemoutfit mee. We rekenen ook op een paar ouders om ons te voeren en te komen halen om half 5 aan het zwembad.

Deze vergadering cruisen we door Moerbeke. Breng daarom iets mee met wieltjes.

Jonggivers:

Haal je knipbrevet van uit het kleuterklasje maar boven, want vandaag werken we voor de kar van Carnaval helemaal om te toveren.

zo
    mrt

Dit weekend trekken Jonggivers weer op pad! We begeven ons richting Buggenhout om daar de boel onveilig te maken. We spreken op vrijdag om 19u30 af op ons terrein. We rekenen op enkele bereidwillige ouders om ons naar Buggenhout te brengen, en ons daar op zondag om 11u terug te komen halen. Verdere info omtrent inschrijven, kostprijs en wat jullie nodig hebben volgt later nog op een briefje!

mrt

Jullie worden allemaal verwacht om te helpen met onze takactie. We spreken af op het scoutsterrein om 9u30. Om ons kamp te steunen vind je meer info in “Boodschap van algemeen nut” op het einde van het boekje. Wij zorgen voor jullie lunch. Alvast bedankt!

mrt

Na onze actie van gisteren verdienen jullie een dagje rust!

Overleven op een onbewoond eiland met heel wat minder luxe? Voor een echte scout zou dit geen probleem mogen zijn…. Kom jullie dus vandaag allemaal bewijzen dat jullie de titel van SCOUT waard zijn.

Givers

mrt

Oftewel: spel in het bos. Kom zeker met de fiets!

mrt

Slijm? Wat voor iets is dat eigenlijk? We zullen het vandaag uitgebreid onderzoeken!

Oftewel: spelen op het plein.

Het is eindelijk zo ver! Ondertussen al de 10de jubileumeditie van onze Grandioze Voorjaarsquiz. Wij rekenen dan ook op jullie talrijke hulp om alles vlot te laten verlopen.