Activiteiten

Kapoenen:

Zondag 22 november: Tover-vergadering 
Merlijn de tovenaar heeft zichzelf onzichtbaar getoverd maar nu weet hij de spreuk niet meer om hem terug te toveren… Misschien kunnen jullie hem helpen?

Zondag 29 november: Ladderspel
Vandaag strijden jullie voor de plek van sterkste en slimste kapoen van scouts Moerbeke-Waas. Maak jullie borst maar nat want vandaag spelen jullie tegen elkaar!

Zaterdagavond 5 december: Sinterklaas
Hij komt, hij komt! Wie? Die lieve, goede Sint natuurlijk! Ook dit jaar brengt Sinterklaas een bezoekje aan onze scouts, om te kijken hoe flink (of stout) jullie zijn geweest… Smeer maar alvast jullie stembanden zodat we niet in de zak belanden.

Vrijdagavond 11 december: pilamp vergadering
Echte scouters, die kunnen heel goed met de zaklamp werken. Zijn jullie hier ook zo goed in? De leiding alvast wel… Neem zeker je favorieten zaklamp mee deze vergadering.

Zaterdagavond 19 december: Schatten vergadering
De leiding kreeg vorig weekend een brief in de brievenbus… Daarop stond geschreven dat een oude piraat en zeemeermin een schat verstopten op ons scoutsterrein… In die schat zit heel veel rijkdom, maar helaas ook een bom… Die zou in januari 2021 ontploffen… Helpen jullie ons dus snel de schat vinden voor die ontploft???

 Vrijdagavond 8 januari: nieuwjaarsfeestje
3…2…1… GELUKKIG NIEUWJAAR!!! Hopelijk wordt 2021 een scoutsjaar om nooit te vergeten!! Dat vieren we met een… FEESTJEEEE!!! Vergeet zeker jullie mooiste feestkledij niet aan te trekken!!

Zaterdagavond 16 januari: De geschiedenis van een oude koning 
Een oude koning heeft onze hulp nodig! Zijn medicijn om langer te leven, is bijna uitgewerkt. Het is onze taak om te zoeken naar het ‘sleutelkruid’, en zo ervoor te zorgen dat de koning niet sterft. Zal dit ons lukken? 

Vrijdagavond 22 januari: slaapzakspelletjes.
Nu het toch een beetje kouder is buiten, verwarmen we ons deze avond in onze slaapzak met enkele kei toffe spelletjes. Neem dus zeker jullie slaapzak (of een deken) mee naar deze vergadering.

Zondag 31 januari: Smurfen in de greep van Gargamel
Paniek in het Smurfendorp! Er zijn maar 2 smurfen te bespeuren: Grote smurf en Smurfin. Alle andere smurfen zijn ontvoerd door Gargamel. Grote Smurf en Smurfin hebben jullie hulp nodig!

Zondag 7 februari: Heksenvergadering 
Wie van jullie zal de opperheksen kunnen overtuigen dat je ook een echte heks of tovenaar bent? We zullen het zien op onze heksenvergadering!!!

Zondag 14 februari: Valentijnsvergadering
Vandaag is het Valentijnsdag: dé dag van de liefde. Deze kan natuurlijk niet zonder Cupido doorgaan. Maar nu heeft die ons laten weten dat de paashaas al zijn liefdespijlen heeft gestolen :(… Kapoenen, willen jullie ons helpen Cupido zijn liefdespijlen terug te vinden en Valentijnsdag te redden??

Zondag 21 februari: Magisch bosspel 
Elven, weerwolven, vampiers en monsters… Houd  jullie klaar want vandaag strijden jullie tegen elkaar. Wie zal er uiteindelijk heersen over het magische bos?? 

Zondag 28 februari: Muziekvergadering 
Aaahhhh muziek…. Wie wordt daar nu niet vrolijk van?? Wij alleszins wel! Vandaag kunnen jullie bewijzen of jullie ook van muziek houden en of jullie muziekkennis even goed is als die van ons!

Wouters:

er zijn geen activiteiten gekend

Zondag 22 november: Masterchef
Wie van onze wouters is er de beste kok? Wij zijn heel benieuwd (en hongerig). Doe jullie beste chefskleren aan zodat jullie een heerlijke maaltijd op tafel kunnen toveren voor jullie medewouters.

Zondag 29 november: Suiker- en zouttocht
We gaan op tocht vandaag, maar waar we uitkomen zal volledig afhangen van jullie smaakpapillen.

Zaterdagavond 5 december: Zie ginds komt de stoomboot…
Er is geen betere manier om onze avondactiviteiten van start te laten gaan dan door een bezoek van iemand wel heel speciaal. Zijn jullie wel braaf geweest dit jaar?

Vrijdagavond 11 december: Murder in the dark
Geen paniek! Ons spel is niet zo luguber als de titel laat vermoeden. Onze avondactiviteit gaat buiten door dus doe zeker warme kleren aan!

Zaterdagavond 19 december: HO-HO-HO
Tijd voor een feestje! Nog 1 week en het is Kerstmis. Jullie hebben het waarschijnlijk veel te druk op Kerst zelf, dus vieren wij het een weekje vroeger. Breng een cadeautje mee van rond de 5 euro waarmee je een andere wouter (zowel jongen als meisje) blij mee kan maken.

Vrijdag 8 januari: Filmavond

Vanavond eens een iets minder scouteske activiteit, maar een gezellige filmavond met ons allen. Breng jullie warme dekentjes en favoriete films maar mee.

Zaterdag 16 januari: Gezelschapsspelletjes
Moeten we nog meer uitleg geven? Neem jullie lievelingsgezelschapsspel maar mee (hoeveel scrabblepunten zouden we verdienen met dat woord?).

Vrijdag 22 januari: Weerwolf extreme
Eén van jullie favoriete spellen komt tot leven. Be prepared! (Kleed jullie warm)

Zondag 31 januari: The Wouters got talent
Wat is jullie geheime talent? Indien er attributen, bepaalde kledij of andere benodigdheden voor nodig zijn, breng deze dan maar zeker mee!

Zondag 7 februari: Pannenkoekenslag
Spoor jullie hele familie en vriendenkring maar aan om veeeeeeeel pannenkoeken te bestellen, want alle opbrengst gaat naar jullie kamp! Info volgt via mail, de site, sociale media, …

Zondag 14 februari: Love is in the air
Hebben jullie al een liefje??? En wil je deze graag eens meenemen naar de scouts? Dan mag dat vandaag zeker! Onze activiteit vandaag draait volledig rond de liefde <3

Zondag 21 februari: Eeeeeen…ACTIE!
Neem verkleedkledij mee want vandaag mogen jullie eens in de rol van jullie favoriete filmpersonage kruipen. De wouters maken een film! Wanneer deze in de cinema zal komen, is nog niet geweten, maar na vandaag zullen jullie niet meer ongezien over straat kunnen lopen. Hebben jullie al een handtekening? Nee? Verzin er dan maar snel eentje want jullie zullen er veel moeten uitdelen aan al die fans.

Zondag 28 februari: “Eeeiiih, da’s vies”
Dat is wat jullie ouders zullen zeggen wanneer ze jullie terugzien na vandaag… Jullie gaan vuil worden, heel vuil 😉

Jonggivers:

er zijn geen activiteiten gekend

Activiteiten gaan niet door op de scouts vanwege COVID-19. Hou onze pagina zeker in de gaten

Givers

er zijn geen activiteiten gekend

Activiteiten gaan niet door op de scouts vanwege COVID-19. Hou onze pagina zeker in de gaten