kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

Overgang + Eetfestijn

9u30-19uScouts Moerbeke

Vandaag geven we de aftrap van ons scoutsjaar. Jullie zijn welkom vanaf 09u30, vooraf inschrijven is niet nodig. Om 10u00 starten we dan aan een dag vol spetterende activiteiten! De mensen die overgaan naar een nieuwe tak worden “overgesmeten” en we doen zoals gewoonlijk een groot spel om terug in het scoutsritme te komen. Vergeet je boterhammen niet mee te nemen, zodat je ’s middags geen honger hoeft te lijden. De startdag eindigt tussen 18u30 en 19u.

Dat einde betekent echter niet dat je naar huis moet. Vanaf 19u00 serveren we op ons eetfestijn op het terrein immers de lekkerste mosselen, kip of vegetarische spaghetti, ten voordele van het onderhoud en de verdere afwerking van onze lokalen.

Er is keuze tussen: - mosselen (volwassen €20,00 / kind €15,00)
    - kip (volwassenen €15,00 / kind €10,00)
    - vegetarische spaghetti (€9,00)

Inschrijven voor het eetfestijn is noodzakelijk. Het kan tot en met dinsdag 11 september. Let wel, je inschrijving is pas volledig afgerond nadat je het verschuldigde bedrag betaald hebt op BE 52 9796 3893 9409.

Tot dan!

Kennismakingsvergadering

13u30-16u30Scouts Moerbeke

De allereerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar, spannend!!! Wie is de leiding, wie zijn onze mede-kapoentjes? Dat gaan jullie vandaag allemaal ondervinden. Zorg dat jullie geheugen in orde is, want er zullen jullie heel wat namen rond de oren vliegen!

Honing & bijtjes-vergadering

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Zora de bijenkoningin heeft onze hulp gevraagd. De bijtjes die voor haar werken hebben niet genoeg honing voor dit jaar! Vandaag is onze missie Zora en de hele bijenfamilie helpen door het spelen van het grote honingspel!

Vieze-handenspel

13u30-16u30Scouts Moerbeke

In het dorp is een schat verstopt die alleen de magiër weet liggen. Om deze te vinden zouden onze handen wel eens vuil kunnen worden.

Geen vergadering

De leiding steekt de koppen bij elkaar op een evaluatie- en planningsweekend. Hierdoor is er vandaag geen activiteit. Tot volgende week!

Het Gargamelspel

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Een smurf heeft gehoord dat Gargamel op weg is naar het smurfendorp! Iedereen is in paniek! Natuurlijk kan grote smurf een toverdrankje maken om het smurfendorp onzichtbaar te maken. Hij heeft hiervoor wel de juiste ingrediënten nodig! Helpen jullie hem de juiste ingrediënten op tijd te vinden?

Het zeemeerminnenvirus

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Grote ramp in Atlantis: de zeemeerminnen, zeemeermannen en alle andere waterdieren werden vannacht besmet met het zwartebollenvirus. Ariël en Koning Triton gaan met het volk op zoek naar Ursula, zij kan vast wel een medicijn voor hen samenstellen. Maar Ursula doet dat natuurlijk niet zomaar … Atlantis heeft echt de hulp nodig van dappere en slimme kapoenen die het juiste medicijn kunnen brouwen!

GRRRRRRRommende beren vergadering

13u30-16u30Scouts Moerbeke

Help! Wat is dat verschrikkelijke gegrom dat we horen? Inderdaad, dat zijn onze maagjes!!! Die moeten nog gevuld worden met allerlei lekkernijen en daar gaan wij voor zorgen. Neem maar een schort mee, zo zijn jullie er helemaal klaar voor!

Scoutsfuif

15u-18uParochiezaal Moerbeke

Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

Geen vergadering

De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo