kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

 Activiteiten:

 • zo
  21
  okt
  2018

  Het Gargamelspel

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Een smurf heeft gehoord dat Gargamel op weg is naar het smurfendorp! Iedereen is in paniek! Natuurlijk kan grote smurf een toverdrankje maken om het smurfendorp onzichtbaar te maken. Hij heeft hiervoor wel de juiste ingrediënten nodig! Helpen jullie hem de juiste ingrediënten op tijd te vinden?

 • zo
  28
  okt
  2018

  Het zeemeerminnenvirus

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Grote ramp in Atlantis: de zeemeerminnen, zeemeermannen en alle andere waterdieren werden vannacht besmet met het zwartebollenvirus. Ariël en Koning Triton gaan met het volk op zoek naar Ursula, zij kan vast wel een medicijn voor hen samenstellen. Maar Ursula doet dat natuurlijk niet zomaar … Atlantis heeft echt de hulp nodig van dappere en slimme kapoenen die het juiste medicijn kunnen brouwen!

 • zo
  04
  nov
  2018

  GRRRRRRRommende beren vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Help! Wat is dat verschrikkelijke gegrom dat we horen? Inderdaad, dat zijn onze maagjes!!! Die moeten nog gevuld worden met allerlei lekkernijen en daar gaan wij voor zorgen. Neem maar een schort mee, zo zijn jullie er helemaal klaar voor!

 • za
  10
  nov
  2018

  Scoutsfuif

  15u-18uParochiezaal Moerbeke

  Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

  Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

 • zo
  11
  nov
  2018

  Geen vergadering

  De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

 • zo
  18
  nov
  2018

  Levend ganzenbord

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  https://www.youtube.com/watch?v=34kaC32Gl1k

 • zo
  25
  nov
  2018

  Soepverkoop

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dit jaar spijzen we onze kapoenenkas door het maken van overheerlijke soep! We maken samen soep, vullen potjes en zetten de eetzaal allemaal samen klaar, zodat we iedereen die graag een kommetje soep komt drinken vanaf 16u laten zien hoe goed de kapoenen dat wel niet kunnen! Voor meer info over onze takactie, kijk naar het begin van dit boekje.

 • za
  01
  dec
  2018
  zo
  02
  dec
  2018

  Kapoenenovernachting

  19uScouts Moerbeke

  Om al eens te oefenen voor het weekend en kamp die later dit jaar komen, krijgen jullie van ons al eens de kans om eens als een echte scout in een slaapzak op een matras of matje te slapen. Jullie zijn welkom vanaf zaterdagavond 19u op de scouts met een volle maag, waarna ons mini weekendje start! Wij voorzien zondagochtend een luxe ontbijt waarna jullie vol van al dat lekkers en verhalen over de fantastische nacht weer naar huis kunnen gaan tussen 10 en half 11.

  Wat neem je mee: pyjama, vers ondergoed, slaapzak, kussentje, knuffel, matras of matje, eventueel pomp, kledij aangepast aan de weersomstandigheden, gevulde toiletzak. Gelieve overal duidelijk een naam op te schrijven, zodat alles na afloop weer terug mee kan met de juiste eigenaar!

 • vr
  07
  dec
  2018

  Sinterklaas-kapoentje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Zijn onze kapoentjes wel echt kapoentjes dit jaar? Dat komen we gauw te weten!

 • za
  15
  dec
  2018

  Scouts op de kerstmarkt!

  18u-22uLindeplaats Moerbeke

  Vanavond is er geen activiteit op ons terrein. We zijn wel te vinden op de Kerstmarkt. De Lindeplaats wordt omgetoverd tot een gezellig winters decor, waar wij uiteraard niet mogen ontbreken. Kom ons zeker een bezoekje brengen, de markt opent vanaf 17u. Tot dan! We verkopen spekbroodjes voor Music for Life!

 • za
  22
  dec
  2018

  Kerstfeestje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Deze avond is het ‘Dress To Impress’ op onze heuse kapoenen-kerstmis-kinder-cocktailparty, al zal ook de kinderchampagne rijkelijk vloeien. Jullie verstaan het dus al: deze avond laten we ons eens lekker gaan en wisselen we zelfs cadeautjes uit. Buiten je mooiste kerstoutfit neem je dus ook een unisex (dat wil zeggen dat het voor iedereen geschikt moet zijn) cadeautje van rond de 5 euro mee, hoe origineler, hoe beter! (Een strip hebben we allemaal wel al eens gehad…)

 • za
  29
  dec
  2018

  Geen vergadering

  Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Vanavond kruipen we vroeg onder de wol zodat we de komende dagen het nieuwe jaar goed kunnen inzetten. Geen vergadering dus vanavond. Jullie leiding wensen jullie alvast een prachtig jaar toe!

 • vr
  04
  jan
  2019

  Avond met weergodinnen

  19u-21uScouts Moerbeke

  De weergodinnen zijn niet zo goed gezind deze avond, aan ons om deze eens goed ons gedacht te zeggen! Zijn jullie klaar om Bliksemina, Windana, Dondrella, Regerien onder ogen te komen?!

 • za
  12
  jan
  2019

  Filmavond

  19u-21uScouts Moerbeke

  Vanavond kruipen we lekker dicht tegen elkaar aan, wie wilt neemt een dekentje en een film mee!

 • vr
  18
  jan
  2019

  Weerwolven Deluxe

  19u-21uScouts Moerbeke

  Weerwolven, maar dan met net dat tikkeltje extra…

 • zo
  27
  jan
  2019

  Chique spelletjes

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dat wordt kauwen geblazen!

 • zo
  03
  feb
  2019

  Ik-spring-uit-een-vliegmachine-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Vandaag doen we iets met een ei en… een vliegmachine?! Dat wordt spannend!

 • zo
  10
  feb
  2019

  Pythia komt op bezoek

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Pythia en haar speciale gaves komen ons vandaag eens een bezoekje brengen, een namiddag waarin mysterie, verleden, heden en toekomst worden samengebracht…

 • zo
  17
  feb
  2019

  Knutselvergadering

  Carnaval is bijna in zicht dus halen we onze knutselvaardigheden boven en maken een mooie kostuums. Daarnaast zullen we ook het dansje al eens inoefenen. Wij kijken alvast uit naar carnaval!

 • zo
  24
  feb
  2019

  Carnaval

  De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Het belooft weer een middag vol dolle pret te worden! Verkleed je in het strandthema, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! Samen tillen we carnaval waar naar ongekende hoogten.
  De praktische info rond carnaval staat achteraan in het boekje.

 • zo
  03
  mrt
  2019

  Leidingswissel

  De leiding wil dit jaar graag eens iets nieuws uitproberen. De gewone zondagactiviteit voor alle takken van 13u30-16u30 gaat door, maar welke leiding je zal hebben en wat je zal doen, blijft voor iedereen een verrassing!

 • zo
  10
  mrt
  2019

  Puyenbroeck

  We verruimen ons speelterrein en gaan naar de speeltuin in Puyenbroeck! Het vervoer zou geen probleem zijn. Van de leiding kunnen er 4 rijden. Indien er meer kindjes meegaan dan wij kunnen meenemen, hopen we op enkele bereidwillige ouders om te voeren/halen.

 • za
  16
  mrt
  2019

  Gourmetavond

  Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijkse gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze bodega.

  Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCtQjvbw54ldUP5suG6464f5vjHX3DDvxTKYVY9tAIQS_3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2k0Gcgjhsuywns56XPNQhWL5UuWqaZG9DpkH1S4EFmJk_FNL7ZHl2lx9o

 • zo
  17
  mrt
  2019

  Geen activiteit

  Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geëist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.

 • zo
  24
  mrt
  2019

  Zwerfvuilactie

  Vandaag gaan we ons steentje bijdragen aan een propere wereld. Doe allemaal stevige kleren en schoenen aan, want vandaag halen we de beste vuilnisman/vuilnisvrouw in ons naar boven.

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Bosspel

  Dit wordt een heel avontuurlijke vergadering in het bos. Een lange broek en dichte schoenen worden ten sterkste aanbevolen 😉.

 • za
  06
  apr
  2019

  Districtactiviteit

  Het is weer zover, de heuse districtsactiviteit! Dat wil zeggen dat we deze dag met andere scouts uit de buurt doorbrengen. Dit wordt verzekerd een leuke dag waar we nieuwe vrienden maken en nieuwe spelen leren kennen.

  Dit jaar zal de districtsactiviteit net als vorig jaar voor alle takken op een zaterdag vallen. Jonggivers en Givers worden al in de voormiddag verwacht, kapoenen en wouters vanaf de namiddag. De districtsactiviteit gaat dit jaar door op onze eigen terreinen in Moerbeke, dicht bij de deur dus! Verdere info omtrent deze dag volgt nog, hou dus zeker onze facebookpagina en de website in de gaten.

 • zo
  14
  apr
  2019

  Koken

  Als echte scouter moet je goed kunnen koken met de dingen die je vindt. Daarom gaan wij testen of de kapoenen lekkere gerechten kunnen maken met wat er in de leefomgeving te vinden is.

 • zo
  21
  apr
  2019

  Pasen: geen vergadering

  De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!


De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo

In leiding bij : Kapoenen

Justine Geerinck

Justine Geerinck

totem: Expressieve Schoenbekooievaar

In leiding bij : Kapoenen

Antje Notteboom

Antje Notteboom

totem: Edelmoedige Dolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Dorien Dewilde

Dorien Dewilde

totem: Zorgzame Kauw

In leiding bij : Kapoenen

Kato De Smedt

Kato De Smedt

totem: Ontwapenende Steppelemming

In leiding bij : Kapoenen