kapoenenBen je tussen 6 en 8 jaar, dan kan je bij de Kapoenen. Je ontdekt er spelend en ongedwongen de wereld van scouting. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen en voor de eerste maal op kamp. Het is slechts een greep uit een kapoenenleven vol pret, fantasie en expressie.
Begint het reeds te kriebelen, heb je zin in fantasie, sport, spel, avontuur, tochten, sjorren, weekends, kampen enz... aarzel dan niet ! Wordt dan nu lid van Souts & Gidsen Vlaanderen Sint-Antonius en je beleeft het allemaal, wekelijks op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Ben je nog niet overtuigd, dan kan je steeds eens komen proberen. De scoutskriebels komen wel boven nadat je enkele supertoffe scoutsactiviteiten hebt meegemaakt.

Wil je de kapoenenleiding contacteren?

Stuur dan een e-mail naar kapoenen@scoutsmoerbekewaas.be of vul het contactformulier in.

 Activiteiten:

 • za
  15
  sep
  2018

  Overgang + Eetfestijn

  9u30-19uScouts Moerbeke

  Vandaag geven we de aftrap van ons scoutsjaar. Jullie zijn welkom vanaf 09u30, vooraf inschrijven is niet nodig. Om 10u00 starten we dan aan een dag vol spetterende activiteiten! De mensen die overgaan naar een nieuwe tak worden “overgesmeten” en we doen zoals gewoonlijk een groot spel om terug in het scoutsritme te komen. Vergeet je boterhammen niet mee te nemen, zodat je ’s middags geen honger hoeft te lijden. De startdag eindigt tussen 18u30 en 19u.

  Dat einde betekent echter niet dat je naar huis moet. Vanaf 19u00 serveren we op ons eetfestijn op het terrein immers de lekkerste mosselen, kip of vegetarische spaghetti, ten voordele van het onderhoud en de verdere afwerking van onze lokalen.

  Er is keuze tussen: - mosselen (volwassen €20,00 / kind €15,00)
  - kip (volwassenen €15,00 / kind €10,00)
  - vegetarische spaghetti (€9,00)

  Inschrijven voor het eetfestijn is noodzakelijk. Het kan tot en met dinsdag 11 september. Let wel, je inschrijving is pas volledig afgerond nadat je het verschuldigde bedrag betaald hebt op BE 52 9796 3893 9409.

  Tot dan!

 • zo
  23
  sep
  2018

  Kennismakingsvergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  De allereerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar, spannend!!! Wie is de leiding, wie zijn onze mede-kapoentjes? Dat gaan jullie vandaag allemaal ondervinden. Zorg dat jullie geheugen in orde is, want er zullen jullie heel wat namen rond de oren vliegen!

 • zo
  30
  sep
  2018

  Honing & bijtjes-vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Zora de bijenkoningin heeft onze hulp gevraagd. De bijtjes die voor haar werken hebben niet genoeg honing voor dit jaar! Vandaag is onze missie Zora en de hele bijenfamilie helpen door het spelen van het grote honingspel!

 • zo
  07
  okt
  2018

  Vieze-handenspel

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  In het dorp is een schat verstopt die alleen de magiër weet liggen. Om deze te vinden zouden onze handen wel eens vuil kunnen worden.

 • zo
  14
  okt
  2018

  Geen vergadering

  De leiding steekt de koppen bij elkaar op een evaluatie- en planningsweekend. Hierdoor is er vandaag geen activiteit. Tot volgende week!

 • zo
  21
  okt
  2018

  Het Gargamelspel

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Een smurf heeft gehoord dat Gargamel op weg is naar het smurfendorp! Iedereen is in paniek! Natuurlijk kan grote smurf een toverdrankje maken om het smurfendorp onzichtbaar te maken. Hij heeft hiervoor wel de juiste ingrediënten nodig! Helpen jullie hem de juiste ingrediënten op tijd te vinden?

 • zo
  28
  okt
  2018

  Het zeemeerminnenvirus

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Grote ramp in Atlantis: de zeemeerminnen, zeemeermannen en alle andere waterdieren werden vannacht besmet met het zwartebollenvirus. Ariël en Koning Triton gaan met het volk op zoek naar Ursula, zij kan vast wel een medicijn voor hen samenstellen. Maar Ursula doet dat natuurlijk niet zomaar … Atlantis heeft echt de hulp nodig van dappere en slimme kapoenen die het juiste medicijn kunnen brouwen!

 • zo
  04
  nov
  2018

  GRRRRRRRommende beren vergadering

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Help! Wat is dat verschrikkelijke gegrom dat we horen? Inderdaad, dat zijn onze maagjes!!! Die moeten nog gevuld worden met allerlei lekkernijen en daar gaan wij voor zorgen. Neem maar een schort mee, zo zijn jullie er helemaal klaar voor!

 • za
  10
  nov
  2018

  Scoutsfuif

  15u-18uParochiezaal Moerbeke

  Een goeie reden om te feesten is nooit veraf. Daarom nodigen we jullie vandaag uit op onze fuif in het parochiecentrum. De jongsten onder jullie zijn welkom van 15u00 tot 18u00, op onze kinderfuif. Ouders zijn dan eveneens welkom voor een drankje.

  Vanaf 21u00 zijn de iets minder jonge mensen aan de beurt, zij zijn allemaal welkom op onze spetterende fuif!

 • zo
  11
  nov
  2018

  Geen vergadering

  De leiding is nog steeds uitgeteld van de zware avond die zo’n scoutsfuif met zich meebrengt. Daarom nemen we vandaag een rustdag zodat we volgende week weer vol energie voor jullie klaar staan!

 • zo
  18
  nov
  2018

  Levend ganzenbord

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  https://www.youtube.com/watch?v=34kaC32Gl1k

 • zo
  25
  nov
  2018

  Soepverkoop

  13u30-16u30Scouts Moerbeke

  Dit jaar spijzen we onze kapoenenkas door het maken van overheerlijke soep! We maken samen soep, vullen potjes en zetten de eetzaal allemaal samen klaar, zodat we iedereen die graag een kommetje soep komt drinken vanaf 16u laten zien hoe goed de kapoenen dat wel niet kunnen! Voor meer info over onze takactie, kijk naar het begin van dit boekje.

 • za
  01
  dec
  2018
  zo
  02
  dec
  2018

  Kapoenenovernachting

  19uScouts Moerbeke

  Om al eens te oefenen voor het weekend en kamp die later dit jaar komen, krijgen jullie van ons al eens de kans om eens als een echte scout in een slaapzak op een matras of matje te slapen. Jullie zijn welkom vanaf zaterdagavond 19u op de scouts met een volle maag, waarna ons mini weekendje start! Wij voorzien zondagochtend een luxe ontbijt waarna jullie vol van al dat lekkers en verhalen over de fantastische nacht weer naar huis kunnen gaan tussen 10 en half 11.

  Wat neem je mee: pyjama, vers ondergoed, slaapzak, kussentje, knuffel, matras of matje, eventueel pomp, kledij aangepast aan de weersomstandigheden, gevulde toiletzak. Gelieve overal duidelijk een naam op te schrijven, zodat alles na afloop weer terug mee kan met de juiste eigenaar!

 • vr
  07
  dec
  2018

  Sinterklaas-kapoentje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Zijn onze kapoentjes wel echt kapoentjes dit jaar? Dat komen we gauw te weten!

 • za
  15
  dec
  2018

  Scouts op de kerstmarkt!

  18u-22uLindeplaats Moerbeke

  Vanavond is er geen activiteit op ons terrein. We zijn wel te vinden op de Kerstmarkt. De Lindeplaats wordt omgetoverd tot een gezellig winters decor, waar wij uiteraard niet mogen ontbreken. Kom ons zeker een bezoekje brengen, de markt opent vanaf 17u. Tot dan! We verkopen spekbroodjes voor Music for Life!

 • za
  22
  dec
  2018

  Kerstfeestje

  19u-21uScouts Moerbeke

  Deze avond is het ‘Dress To Impress’ op onze heuse kapoenen-kerstmis-kinder-cocktailparty, al zal ook de kinderchampagne rijkelijk vloeien. Jullie verstaan het dus al: deze avond laten we ons eens lekker gaan en wisselen we zelfs cadeautjes uit. Buiten je mooiste kerstoutfit neem je dus ook een unisex (dat wil zeggen dat het voor iedereen geschikt moet zijn) cadeautje van rond de 5 euro mee, hoe origineler, hoe beter! (Een strip hebben we allemaal wel al eens gehad…)

 • za
  29
  dec
  2018

  Geen vergadering

  Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Vanavond kruipen we vroeg onder de wol zodat we de komende dagen het nieuwe jaar goed kunnen inzetten. Geen vergadering dus vanavond. Jullie leiding wensen jullie alvast een prachtig jaar toe!


De leiding van de kapoenen:

Emmie Dierickx

Emmie Dierickx

totem: Charismatische Beo

In leiding bij : Kapoenen

Justine Geerinck

Justine Geerinck

totem: Expressieve Schoenbekooievaar

In leiding bij : Kapoenen

Antje Notteboom

Antje Notteboom

totem: Edelmoedige Dolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Dorien Dewilde

Dorien Dewilde

totem: Zorgzame Kauw

In leiding bij : Kapoenen

Kato De Smedt

Kato De Smedt

totem: Ontwapenende Steppelemming

In leiding bij : Kapoenen